Fixardag på Ramsås - 19 juli 2016


Fixardagen tisdagen den 19 juli bjöd på solsken ochentusiastiska ”Ramsåsbor”. Vi var 34 personer som representerade 19 stugor. Detröjdes/trimmades på stigen och i dungen. En ny brevlådeställning byggdes ochnya brevlådor sattes upp. En ny fin lekborg monterades på ängen. Gräsetklipptes på allmänningen. Dagens höjdpunkt var när det serverades kaffe/frallaoch kaka vid elvatiden.

Ett fantastiskt arbete utfördes. Tack till de”Ramsåsbor” som ställde upp. Hoppas vi blir fler nästa år då dock endast 1/3 avstugorna var representerade. Ta detta tillfälle att lära känna områdets boende.Det är ett bra sätt att komma in i gemenskapen.

Bilder från dagen >>

/Thomas 

Fixardag på Ramsås - 14 juli 2015


I ett perfekt väder samlades vi strax före kl.9  vid sophuset.

Vi enades om följande arbetsuppgifter.
Ta ner midsommarstången, klippa och rensa på badstigen,tvätta brevlådor och trappan,fylla grus i väghålorna,rensa ogräs på boulbanan,måla om sophuset samt rensa och klippa i dungen.
Allt detta genererade en massa ris och skräp som kördes till tippen i Tvååker.

Som vanligt hade Barbro Högberg fixat en stab som såg till att vi fick en trevlig fikrast med kaffe, saft ,ostmackor och kakor.

Totalt var vi 32 deltagare (förra året 30) som representerade 21 stugor. Vissa stugägare kan inte deltaga av olika skäl men tyvärr är det många stugägare som aldrig ställer upp.

Förutom att vi gör ett jättebra jobb för vårt område så är det ett mycket trevligt och bra sätt att lära känna varandra.

Eftersom Thomas Andersson (efterträtt mig i styrelsen) inte hade semester  så hade jag lovat att även i år vara samordnare.

Lars ”Lollo” Hall

Bilder från årets fixardag >>

 

Fixardag på Ramsås - 8 juli 2014


Vi träffades vid sophuset strax före  kl. 9 i ett strålande fint väder för genomgång av vad som behövde göras.Därefter dröjde det inte många minuter innan alla var i full aktivitet.

Utöver vår huvudaktivitet som var att klippa och göra snyggt i dungen så plockade vi ner midsommarstången,klippte och rensade på stigen, klippte gräset, fyllde i grus i väghålorna,tvättade  brevlådorna ,gallrade vid infarten samt körde ett antal släpkärror till tippen.

Eftersom vi nu varit flitiga  i många år så går det snabbar och snabbare. Merparten av styrkan var klara redan före kl. 12 medan vi var ett gäng som gav oss på att ytterligare gallra och rensa till vänster om brevlådorna (vid infarten till Kry). Detta innebar att vi fyllde ytterligare en släpkärra med ris som Bosse H och Rolf C drog iväg med till tippen precis ”när vår tid gick ut” kl. 13.

Ett viktigt redskap denna dag är motordrivna trimmers. Några trimmerägare kunde inte delta men hade välvilligt lånat  ut sina maskiner vilket vi är mycket tacksamma för.

Efter några svettiga timmar så smakade kaffet och mackorna väldigt gott som vårt ”serviceteam” med Barbro Högberg i spetsen hade fixat till.
Totalt var vi nästan 30 personer som representerade 19-20 stugor. En fantaskt fin uppställning även om det tyvärr finns ett antal stugägare som aldrig ställer upp. Bilder från årets fixardag >>
Lars ”Lollo” Hall


Fixardag på Ramsås, 9 juli 2013


Vår årliga fixardag hade vi den 9 juli. I motsats till förra året  hade vi en strålande fin morgon.
Det var ett glatt gäng som träffades vid sophuset strax före kl 9.00 och som nätt och jämt hann vänta in dagens arbetsuppgifter innan maskinerna dundrade igång. Karin, Robert och Niklas drog igång med de stora maskinerna medan vi andra kom efter med de mindre. Rolf Lindgren tog som vanligt befälet över styrkan som begavs sig bort till stigen.

De viktigaste redskapen för fixardagen är motordrivna trimmers. Det var ett antal trimmerägare som tyvärr inte kunde deltaga men som välvilligt lånat ut sina maskiner vilket vi är mycket tacksamma för.
Eftersom vi nu under flera år klippt och rensat i dungen så går det fortare och fortare och dessutom hade Bosse Eklund tagit en bra bit ett par dagar före.

Detta gjorde att vi i år fick tid att ge oss på området till vänster om brevlådorna ut mot åkern (vid infarten till Krys hus). Vi  rensade bort en mängd nedfallna träd och buskar och dessutom gallrade vi ut en hel del. Visst har väl infarten till Ramsås nu blivit betydligt ljusare och trevligare.
Det vi rensade bort vid infarten fyllde  ett par släpkärror och tillsammans med det vi tog bort i dungen så hade vi flera bilar med släpkärror som gick i skytteltrafik till tippen i Tvååker.

I likhet med förra året hade vi också en styrka som såg till att våra brevlådor inklusive trappan fick ett ordentligt ansikslyft.

Dagen innan hade vi sett till att få påfyllt vårt väggrusförråd.  Detta har nu fördelats ut på några platser runt området. Tänk på att det är fritt fram att ta eget initiativ om det behöver fyllas på grus i hålor på infarten eller runt området.

Dagens höjdpunkt var som vanligt när Barbro Högberg inviterade till en härlig fikapaus med nygjorda frallor och kaffe.
Totalt var vi ca 25 personer som representerade ca 17-18 stugor vilket var ungefär samma som förra året.
Vi skall alla känna oss glada och stolta över att vi vill göra vårt Ramsås fint och trevligt.

Lars ”Lollo” Hall

Bilder från Fixardagen 2013 >>
 

Fixardag på Ramsås, 10 juli 2012 

Tisdagen den 10 juli var dagen som vi bestämt att ha vår årliga Fixardag men det var så att ”han däruppe” inte hade fått besked om detta. När vi träffades utanför sophuset så vräkte regnet ner. En del röster höjdes för att vi skulle skjuta på aktiviteten men just som vi var på väg att ta detta beslut så övergick ”ösregnet” i ”vanligt regn” varför vi bestämde oss för att dra igång.

Även om gräs och sly var lite segare än vanligt efter allt regn så fick de ändå ge sig när vi drog fram med våra trimmers genom dungen.

Gunnar Kry med goda medhjälpare gjorde rent våra brevlådor med omnejd.Fam. Lindgren med viss assistans såg till att ”deras stig” nu är framkomlig resten av sommaren. För att all publik skall trivas runt vår boulebana  har vi nu fixat en bänk designad Bo Ekelund. Eftersom regnet hängde i luften väntade vi med att fylla sand i alla hålorna på vägen men det kommer.

Med tanke på det osäkra vädret hade Högbergs ställt sin uteplats till förfogande för vår fikapaus. Som vanligt hade Barbro, Anita och Rigmor fixat kaffe och nytt för i år var att vetebrödet var utbytt mot jättegoda ostfrallor (kanongott).

Trots det dåliga vädret var vi ändå ca 25 personer som ställde upp vilket vittnar om att vi har en fin sammanhållning på Ramsås vilket vi skall vara rädda om.

Bilder från dagen >>

Lars ”Lollo” Hall

 

Fixardag på Ramsås den 12 juli 2011!


Tisdagen den 12 juli kl 9.00 träffades vi vid sophuset för att fördela dagens arbetsuppgifter. Några gav sig bort till stigen några gav sig på gräsklippning medan merparten tog sig an huvuduppgiften som var att göra snyggt i dungen.
En speciell uppgift i år var att göra en ny sarg runt sandlådan samt att fylla på med mera sand. Som vanligt fyllde vi också i grus i hålorna på vägen samt snyggade till runt brevlådorna. En mycket viktig del i vår fixardag är när Barbro, Anita och Rigmor har fixat kaffe med dopp. Förutom att det smakar jättegott efter ett par timmars hårt arbete, så är det ett mycket bra tillfälle att lära känna varandra.

Jag tror att den fina sammanhållning som vi har på ramsås och att så många ställer upp (i år var vi ca 25 personer) är ganska unikt och något vi ska vara rädda om. Målsättningen var att vi skulle vara färdiga kl. 13.00 vilket vi klarade då vår ordförande Bosse Högberg och undertecknad körde iväg med det sista lasset till tippen.

Bilder från årets fixardag finns i bildarkivet.

Lars "Lollo" Hall
2011-07-24

 

Fixardag på Ramsås den 20 juli 2010!

Tisdagen den 20 juli 2010 hade vi vår årliga "fixardag" på Ramsås.

Huvuduppgiften var att klippa och rensa i dungen så att vi till våren kan njuta av alla vackra vitsippor.
Utöver detta så klipptes gräset på fotbollsplanen och ängen, brevlådorna rengjordes, gropar i vägen
fylldes med grus samt våran stig till badet klipptes och gjordes fin.

Vi var närmare 30 personer som bidrog med olika arbetsinsatser. Minst lika viktigt som den fina insatsen vi gör är fikapausen. Förutom att det smakar jättegott med fikat så är detta ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra och inte minst för våra nyinflyttade på området.

Tack för en trevlig dag
Hälsningar
Lollo Hall